Bemutatkozás - Cinke csoport

III.éve járó, 5-6 éves gyermekek csoportja

CINKEFÉSZEK

A Nagyerdő közepében, árnyas fák védelmében, van egy cinke fészek, benne egy fészekalja kiscinke. Pelyhes, alig csicsergő, de mégis cserfes kismadárként repültek a fészekbe, ki az otthoni fészekből, ki a cinege bölcsiből.

Ahogy telik az idő, minden KisCinke megtalálja a helyét a fészekben, egyre otthonosabban mozognak, megszeretik egymást, barátok lesznek. Sokat játszanak, énekelnek és mondókáznak közösen, kézműveskednek, sok- sok mesét hallgatnak, verseket tanulnak, sok időt töltenek a szabadban. Nap, mint nap felfedezik a körülöttük lévő csodákat, ismerkednek mindennel, ami a szemük elé kerül. Játszanak, varázsolnak mindenhol, mindenkor, mindennel, ami csak a kezükbe kerül.

Ez az igazi „cinege fészek” állandóságot, biztonságot, melegséget sugároz, ahol mindenki bátran kipróbálhatja és megismerheti önmagát és egymást., ahonnan el lehet rugaszkodni, ahová vissza lehet térni megpihenni. Később aztán megerősödve tovább repülni. “…a gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat. Gyökereket, amelyek tartást adnak, hogy tudják hova tartoznak, de ugyanígy szárnyakat is, amelyek… lehetőséget adnak új utakat bejárni vagy inkább repülni.” (Johann Wolfgang von Goethe)