Bemutatkozás - Maci csoport

II.éve járó, 4-5 éves gyermekek csoportja

Egy éve, egy őszi napsütéses napon, 28 kíváncsi kölyökmackó óvodába indult, hogy felfedezzék és megismerjék a világot.Azóta sokat nőttek, ügyesedtek. Megismerték és megszerették egymást, és az őket körülvevő felnőtteket is. Felfedezték a csoportszoba minden zeg zugát, megismerték a játékokat, azok helyét, a játszósarkokban otthon érzik magukat.

A reggelek a Maci csoportban egy nagy öleléssel egy bátorító mosollyal indulnak, így ebben az oldott, derűs légkörben a gyermekek biztonságban érzik magukat.

A folyamatos tízóraizás lehetővé teszi számukra, hogy szükségük és igényük szerint fejezzék be az elkezdett játékukat.

A csoport gyermekei nagyon jó képességűek, nyitottak, aktívan vesznek részt a tanulási tevékenységekben. Sokat énekelnek, mondókáznak, évszaknak megfelelő verseket tanulnak, mesét hallgatnak. A meséken keresztül fejlődik képzeletük, fantáziájuk.

Az erdei séták során megismerkednek az őket körülvevő külső világgal, megismerik a természet kincseit. Nagyon szeretik az erdő élőlényeit, életkoruknak megfelelően óvják is őket.

Természetes kíváncsiságukra és megismerési vágyukra építve sokféle játékos spontán és tervezett tanulási tevékenységben vesznek részt. Nagyon szeretik a rajzolás, festés, mintázás, kézimunka tevékenységet. Életkoruknak és egyéni képességeiknek megfelelően, a szabad játék során önállóan használják az ollót, sokat rajzolnak, vágnak, ragasztanak. Környezettudatos szemléletüket megalapozva felhívják egymás figyelmét a szelektív papírgyűjtő használatára.

Különleges képességük, hogy végtelenül türelmesek és megértőek egymással.