Bemutatkozás - Maci csoport

Óvodát kezdő, I.éve járó, 3-4 éves gyermekek csoportja

Az óvodát kezdő Maci csoportos gyermekek kíváncsian, a világra nyitottan, érdeklődően érkeznek az óvodába. A reggelek rendszerint egy nagy megnyugtató öleléssel, az ablakban integetéssel és egy bátorító mosollyal indulnak, így ebben az oldott, derűs légkörben a gyermekek biztonságban érzik magukat.

A csoport gyermekei önállóan próbálkoznak az öltözéssel, az étkezéssel, a játékok elpakolásával.Nagyon ügyes, talpraesett, figyelmes gyermekek.

A folyamatos tízóraizás lehetővé teszi számukra, hogy szükségük és igényük szerint fejezzék be az elkezdett játékukat.

A csoport gyermekei nagyon érdeklődőek, szívesen beszélgetnek egymással és a felnőttekkel. Életkoruknak megfelelően fő tevékenységük a szabad játék. Szívesen énekelnek, mondókáznak.Keresik egymás és a felnőttek közelségét.

Örömmel próbálják ki a csoport eszközeit, önállóan próbálkoznak az ollóhasználattal. Gyakorolják a szokásokat, szabályokat, elfogadják a felnőtt kéréseit. A Környezettudatos magatartást megalapozva már próbálgatják a szelektív papírgyűjtő használatát vágás során.

Mint az igazi mackók, legszívesebben a szabadban mozognak, felfedezik az őket körülvevő természeti környezetet. Megismerkedtek a futópályával, a csoport homokozójával, az óvoda udvarával.

Különleges képességük, hogy rendkívül nyitottak, vidámak, öleléssel fejezik ki szeretetüket és ragaszkodásukat.