Bemutatkozás - Cinke csoport

IV. éve járó, 6-7 éves gyermekek csoportja

 

Cinkefészek

A  Nagyerdő közepében, árnyas fák védelmében, van egy cinke fészek, benne egy fészekalja kiscinke. Pelyhes, alig csicsergő, de mégis cserfes kismadárként repülnek a fészekbe, ki az otthoni fészekből, ki a cinege bölcsiből. 

Ahogy telik az idő, mindenki megtalálja a helyét a fészekben, egyre otthonosabban mozognak, megszeretik egymást, barátok lesznek.

Sokat játszanak, énekelnek és mondókáznak közösen, szeretnek kézműveskedni, sok mesét hallgatnak, verset tanulnak és sok időt töltenek a szabadban.

Nap, mint nap felfedezik a körülöttük lévő csodákat, járják az erdő zeg- zugait, és közben ismerkednek mindennel, ami csak a szemük elé kerül.

Játszanak, varázsolnak mindenhol, mindenkor, mindennel, ami csak a kezükbe kerül. Ez az igazi „cinege fészek” állandóságot, biztonságot, melegséget sugároz, ahol mindenki bátran kipróbálhatja és megismerheti önmagát és egymást., ahonnan el lehet rugaszkodni, ahová vissza lehet térni. Megpihenni. Később aztán megerősödve tovább repülni.

“…a gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat. Gyökereket, amelyek tartást adnak, hogy tudják hova tartoznak, de ugyanígy szárnyakat is, amelyek… lehetőséget adnak új utakat bejárni vagy inkább repülni.” (Johann Wolfgang von Goethe)