Bemutatkozás - Maci csoport

IV.éve járó, 6-7 éves gyermekek csoportja

Négy éve, egy őszi napsütéses napon, sok kis apró, kíváncsi kölyökmackó óvodába indult, hogy felfedezzék és megismerjék a világot. Azóta sokat nőttek, ügyesedtek, erősödtek. Megismerték és megszerették egymást, és az őket körülvevő felnőtteket is. Felfedezték a csoportszoba minden zeg zugát, megismerték a játékokat, azok helyét, a játszósarkokban otthon érzik magukat.

A reggelek a Maci csoportban rendszerint egy nagy öleléssel egy bátorító mosollyal indulnak, így ebben az oldott, derűs légkörben a gyermekek biztonságban érzik magukat.

A folyamatos tízóraizás lehetővé teszi számukra, hogy szükségük és igényük szerint fejezzék be az elkezdett játékukat.

A csoport gyermekei nagyon jó képességűek, nyitottak, érdeklődőek, aktívak. Természetes kíváncsiságukra és megismerési vágyukra építve sokféle játékos spontán és tervezett tanulási tevékenységben vesznek részt.

Szívesen énekelnek, mondókáznak, évszaknak megfelelő verseket tanulnak, mesét hallgatnak. A meséken keresztül fejlődik képzeletük, fantáziájuk. Kedvelt tevékenységük a bábozás, dramatizálás. Egy "méhzümmögésnyi" idő is elég, és már hangzik is az "Egyszer volt, hol nem volt.." a mesesarokban felállított bábparaván mögül. 

Nagyon szeretik a rajzolás, festés, mintázás, kézimunka tevékenységet. Életkoruknak és egyéni képességeiknek megfelelően, a szabad játék során egyéni ötleteiket valósítják meg. Önállóan használják az ollót, sokat rajzolnak, vágnak, ragasztanak. Környezettudatos magatartást gyakorolva felhívják egymás figyelmét a szelektív papírgyűjtő használatára, a papírral való takarékoskodásra.

Mint az igazi medvék, legszívesebben a szabadban mozognak, felfedezik az őket körülvevő természeti környezetet. Az erdei séták során aktívan ismerkednek az őket körülvevő külső világgal, megismerik a természet kincseit. Nagyon szeretik az erdő élőlényeit, életkoruknak megfelelően óvják is őket. Az erdei séták során már elsajátították a természetjárás szabályait. 

Különleges képességük, hogy végtelenül türelmesek, elfogadóak és megértőek egymással.